Oppilas oppii selviytymään niin suullisesti kuin kirjallisestikin itseensä ja lähiympäristöönsä liittyvissä arkipäivän viestintä- ja asiointitilanteissa sekä ymmärtää kohdekielistä tekstiä ja harjoittelee ääntämistä. Oppilas oppii tuntemaan kohdekielisiä alueita, niiden kulttuuria ja elämänmuotoa. Kieltä opiskellaan erilaisten kirjallisten, suullisten ja toiminnallisten tehtävien avulla. Käytämme myös erilaisia sähköisiä työskentelytapoja. SanomaPron (englanti) sähköiset tehtävät löytyvät täältä. Kirjaudu oppilaan avaimella, jonka saat opettajaltasi. Otavan Oppilaan maailma (ruotsi, ranska), löytyy täältä. Saat tunnukset opettajaltasi. Tabletkoulu löytyy osoitteesta https://www.tabletkoulu.fi/. Aineenopettajat:
Aineenopettajiin saat yhteyden parhaiten Wilman kautta tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@espoo.fi. Kielten opiskelussa arvosanaan vaikuttavat tuottaminen, ymmärtäminen ja kielenopiskelutaidot. Arvosana annetaan seuraavien näyttöjen perusteella, luokka-asteesta ja kielestä riippuen:
- Isot kokeet, joita on yleensä yksi syksyllä ja yksi keväällä (koealue ja kokeen arvosana laitetaan Wilmaan) - Sanakokeet ja mahdolliset muut testit (esim. kielioppi, kuuntelu, luetun ymmärtäminen, kappalekokeet)
- Tuntityöskentely, johon kuuluu myös sekä itsenäinen työskentely että osallistuminen pari- ja ryhmätyöskentelyyn. - Kirjoitustehtävät - Esitelmät ja suulliset kokeet
- Lisänäytöillä oppilaan on halutessaan mahdollista osoittaa harrastuneisuuttaan, esim. kohdekielisen kirjan arvostelu tai muu kirjoitelma, blogi, videopäiväkirja, portfolio, plus-tehtävät tms. Päättöarvioinnin kriteerit yhdeksännellä luokalla eri kielissä voi tarkistaa OPSista: https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/perusopetuksen_opetussuunnitelman_perusteet_2014.pdf Englanti: s. 351-352 Ruotsi: s. 335-336 Saksa: s. 355-356 Ranska: s.362-363 |
Opiskelu > Aineenopetus >